ESBEN H. LICHT

IVÆRKSÆTTER-ESBEN

Alle får ideer – det handler om at få dem ud i verden og se om ideen holder.

ARBEJDES-ESBEN

Jeg elsker mit arbejde. Det er som at hygge sig med gode venner, og ændre verden imens!

FRITIDS-ESBEN

Hvad bruger jeg dog al min fritid på – og var det i Svallerup, jeg voksede op? Få svarene her.

KERAMIK-ESBEN

Fra en plan om at skifte al service ud på aftenskolen til at være med i Keramikkamp på tv.

IVÆRKSÆTTER-ESBEN

Sammen med en ven startede jeg min første virksomhed; Sports Academy I/S, tilbage i 2008. Dette var dog en kort succes, og stoppede efter kun få måneder. Det gav dog en ung fyr som mig en masse læring.

I 2009 startede jeg en enkeltmandsvirksomhed, lige før jeg startede på Roskilde Universitet. Jeg havde altid været interesseret i det med at lave tryk på tekstiler, og det var altid mig der stod for den post tilbage i folkeskolen og på gymnasiet. Så da jeg skulle til at studere, tænkte jeg “jeg køber nogle t-shirttrykkermaskiner og starter et firma“. Det blev starten på trykkeriet FartPå – Trykpaa.dk var optaget, og jeg syntes, at det der på.dk lød godt. Og fartpaa.dk var ledig, så sådan blev det. I dag hedder dette firma Makershirt og er en del af Tekstilrevolutionen.

Læs mere her.

ARBEJDES-ESBEN

Jeg elsker mit arbejde. Det er som at hygge sig med gode venner og ændre verden imens. Det er dog ikke altid let – der er i den grad både fordele og ulemper ved primært at have ansat sine venner. Jeg går meget op i, at der er en flad struktur, og at det er dem, der gør noget, der bestemmer – ment på den måde at fremskridt i dag er bedre end at vente på at spørge, eksempelvis mig, og så først se fremskridt i morgen. Læs mere her.

FRITIDS-ESBEN

Som mange andre små drenge havde jeg naturligvis også en drøm om at spille på landsholdet i fodbold. Fodbold var, som jeg husker det, et og alt i min barndom. I dag synes jeg stadig, at fodbold er sindsygt sjovt og spiller på vores firmafodboldhold og hyggebold i nørrebroparken om søndagen, når det lige passer ind. Det er dog som om, at min krop ikke kan det den kunne en gang. Jeg har max halvlandentime i mig, overskrider jeg denne grænse, får jeg så ondt i mine knæ, at jeg nærmest ikke kan komme op af trappen, når jeg skal op i min lejlighed. På banen spiller jeg ofte en offensiv målmand og elsker pladsen i målet. Er jeg ikke på mål, er jeg dog helst helt i front og klar til at tonse igennem og stå det rigtige sted på det rigtige tidspunkt Læs mere her.

KERAMIK-ESBEN

Jeg er generelt stor fortaler for at gøre ting selv, og synes det er sjovt at bygge og samle og forsøge sig frem. Måske vigtigst af alt så er jeg ikke bage for at prøve noget nyt. Jeg synes, det er vildt fedt at lære noget nyt, om det så er keramik eller excel. Jeg er god til at kopiere det, andre siger og gør og hurtigt sætte det ind i min egen kontekst.

Jeg har i de sidste par år været træt af min roomies store og kedelige hvide tallerkener fra IKEA, og en aften kunne jeg mærke, at tiden var inde, til at der skulle ske noget nyt. Jeg synes, at jeg fandt mig selv foran Netflix lidt for tit, så jeg besluttede, at nu måtte det være nu, jeg skulle starte til Keramik. Det var spændende; det var mig og 13 piger. Der er åbentbart ikke så mange unge mænd, der går til keramik…

Læs mer her.

VIL DU I KONTAKT?

Jeg elsker samarbejder og at gøre en forskel i verden – specielt hvis det er en positiv en af slagsen. Skriv til mig, hvis du har en god idé.